Çim Alan Oluşturulması

Çim tohumu m2'ye 50-60 gr. gelecek şekilde elle yada makineyle toprağa atılır. Tohumun çimlenmesi için gerekli olan besini sağlayabilmek amacıyla tohum üzerine 2 cm. kalınlığında hayvan gübresi veya kimyevi gübre katkılı torf serilir.
Çimlenmeyi sağlamak için gübre seriminden sonra ilk sulama yapılır. Sulama, hortum ucuna takılan fıskiye başlığı yada alana yerleştirilen mekanik yada otomatik springler yardımıyla çim çıkana kadar günde iki defa yapılır. Sulama yapılırken toprağın her yerinin eşit oranda sulandığına dikkat edilmelidir ve çimde sararmayı engellemek için özellikle yaz aylarında direkt güneş etkisinin az olduğu saatlerde mümkünse sabah saat 05.00-07.00 arası yada akşam 19.00 dan sonra sulama gerçekleştirilmelidir. Çim boyu 10 cm'yi geçince zemin kuru iken biçim uygulanır.
Normal şartlarda 3-6 cm çim yüksekliği yeterlidir. Çimin biçilmesinden sonra çim toplayan makineler yada tırmık yardımıyla kesilen çimin alandan uzaklaştırılması gereklidir. Eğer çimde boşluklar varsa bu bölgeler, yabani otlardan temizlendikten sonra çapayla iyice kabartılmalı ve çim tohumu takviyesi yapılarak yamalanmalıdır. Çim tohumu üzerine, gübre ve elenmiş toprak tabakasıyla kapak örtüsü yapıldıktan sonra iyice sıkıştırıp sulamak gerekir.
Fidan Dikimi

Dikim işi bitince can suyu denilen ilk su verilir. Çıplak fidanların, yani topraksız, kapsız veya tüpsüz fidanların dikimi, yapraklı ağaçlarda, söküm-dikim arasında ağacın suyunu yitirip kuruma riski neredeyse olmadığı için Kasım-Aralık ayları ile Mart ayı içinde yapılır. Yine de dikim için kapalı ve hafif yağışlı, nemli havalar tercih edilmelidir. Çıplak köklü fidanlar, çok bekletilmeden dikilmeli ancak çukurları henüz hazırlanamadıysa güneş almayan yerlere gömülerek sık sık sulanmalıdır. Çıplak köklerin dikim sırasında ıslak olmasına özen gösterilmelidir. Çıplak köklü fidanlar dikilmeden önce çukur içine önce bir miktar toprak atılarak koni biçiminde şekillendirilir.